Stávaš sa navždy zodpovedný za to, čo si k sebe pripútal. (A.S.Exupéry)

poľovačky - Beša, Želiezovce

15.02.2009 17:46

3. a 8.2.2009 sme využili možnosť vyskúšať si prácu Gipsynky v praxi - na platených poľovačkách v Beši a v Želiezovciach. Ďakujem Vande, Peťovi a Kike, že sa nás ujali a vzali nás, bola to super skúsenosť.

S poľovníctvom ako takým to síce nemalo veľmi spoločné, podľa mňa je to skôr barbarská zábavka, ale čo sa týka psov a nás psovodov, je to naozaj cenná skúsenosť a príležitosť vyskúšať, čo psík dokáže v praxi a v čom máme medzery. Vyskúšali sme si steadiness (kľud pri nohe) počas výstrelov, či vôbec Gipsy chytí teplú zver (bažanta) do huby, prinášanie s odovzdávkou a tiež dohľadávku. Na druhej poľovačke som videla ako krásne vypracovala stopu postreleného bažanta, až na to, že vták bol príliš živý, tak Gipsy sa naň vykašlala a nechala ho ujsť. Potom to urobila s viacerými živými utekajúcimi vtákmi, tak aspoň viem, že také sa musíme nejako doučiť. Ale čo sa týka položivých bažantov, ktoré sa hýbali, no neutiekali, tých nemala problém priniesť a odovzdať, dokonca ich uprednostňovala pred tými úplne mŕtvymi, ktoré sa nehýbali vôbec. Akoby vedela, že tie už neutečú a stačí ich pozbierať potom. Po obidvoch poľovačkách krívala, predsalen nebola v takej kondičke v akej by na takúto prácu mala byť, ale nesmierne ju to bavilo, preto som jej to dopriala.

V piatok 13.2. je naplánovaná operácia ľavého lakťa, na ktorý po zvýšenej záťaži kríva, tak dúfam, že to po zotavení bude už len a len lepšie, aj keď viem, že kĺbiky jej tým nevyliečim.

Vyhľadávanie

Kontakt

Lucia Piešťany