Stávaš sa navždy zodpovedný za to, čo si k sebe pripútal. (A.S.Exupéry)

19.7.2009 Výcvikový deň na ŠVP - Budmerice

22.07.2009 18:54

V nedeľu 19.7.2009 zorganizoval Slovenský klub pointrov a setrov výcvikový deň na vode v Budmericiach, zameraný na prípravu na Špeciálnu skúšku z vodnej práce. Po výbornej skúsenosti z minulého výcvikového dňa som neváhala ani chvíľku a akonáhle som informáciu objavila na webe, prihlásila som nás a posunula info aj Marekovi, ktorý sa tiež prihlásil s Astonom. Pán Korič, predseda klubu, súhlasil, tak sme sa v nedeľu ráno vybrali do Budmeríc. V sobotu boli na západnom Slovensku početné búrky a dažde, tak sme čakali, čo sa z toho vykľuje v nedeľu, no počasie nesklamalo - bolo iba zamračené, fúkal fajn vietor a príjemných okolo 18°C. Dohodnutá som bola s wirshom, že nás príde fotiť a podporiť, stretli sme sa za Trnavou a odfrčali do Budmeríc v tesnom závese. Na prvýkrát som tradične netrafila odbočku, no o chvíľu sme už boli na mieste - pri poľovníckej chatke pri Budmerickej priehrade. Zvítali sme sa s tými, čo sme spoznali na predošlom tréningu, s Marekom a Katkou, chvíľu sme počkali na ľudí, čo sa ešte zberali a tréning sa mohol začať. Tentokrát bolo psíkov trošku viac a aj zastúpenie plemien bolo pestrejšie - gordon setre, maďarská vyžla, weimarský stavač, nemecký drôtosrstý stavač, pointre a my s labradormi. Voda v priehrade bola trochu poklesnutá, takže niektoré disciplíny sme trénovali alternatívne - čiastočne na blate, čiastočne vo vode. Zatiaľčo nás štípali komáre ako o život, psíky s chuťou prehľadávali tŕstie, naháňali, stopovali, a prinášali kačice. Taktiež výborne zvládali disciplínu "Správanie sa na stanovišti" - kde pri psoch odložených pri nohe psovoda, vystrelil p. Korič niekoľkokrát z brokovnice. Túto disciplínu si s nami prvýkrát vyskúšala aj mladučká wirshova Candy a zvládla ju vynikajúco.

Po tréningu nám pán Korič ponúkol občerstvenievo vo forme tlačenky, diviačieho pečeného mäska, minerálky, malinovky a kávy. Počas tréningu nás prišli pozrieť aj Ivka Zástěrová s Mirom Gacíkom, ktorý nám ešte po občerstvení, každému čo mal záujem, vystrelil atrapu kačičky z dummylaunchera do vody. Tí, ktorí dummylauncher nepoznali, spoznali novú možnosť oživenia a skvalitnenia tréningu.

Veľmi pekne ďakujem pánovi Koričovi za umožnenie prísť a trénovať so psíkmi z ich klubu a za cenné rady, členom klubu za super prijatie na tréningu, wirshovi a Katke za fotky, Ivke a Mirovi za dodatočný tréning, Marečkovi za parťáctvo na tréningoch a skúškach a všetkým za super spoločnosť. Teším sa na skúšku, držím palce všetkým, čo sa na ňu pripravujú, aby nám všetko vyšlo podľa predstáv a teším sa tiež na spoločnosť tých, ktorí nás prídu na skúšku podporiť.

FOTKY zatiaľ iba od Katky Filipčovej, wirshove doplním neskôr.

Vyhľadávanie

Kontakt

Lucia Piešťany